Zárcsere Budapest – Mindig mérlegeljen!

A zárcsere Budapest és Magyarország lakossága körében nem túl elterjedt dolog. Arra gondolunk, hogy az emberek nem figyelnek oda a környezetükre, saját és családjuk biztonságára. Nem előzik meg a dolgokat, inkább bíznak abban, hogy velük nem történhet meg.

A mai világban nem lehet csupán abban bízni, hogy valakit elkerül a baj és a rossz szerencse. Mindenkinek meg kell tanulnia reálisan látni a dolgokat. Szembe kell nézni a napjaink veszélyeivel. A legnagyobb veszély pedig, hogy betörnek otthonainkba és kifosztják azt. Elvisznek mindent, amiért a család generációja megdolgozott.

Sokan nem gondolnak bele, mit jelent egy nem biztonságos bejárati ajtó vagy egy nem jól működő zár. Egyszerűen ez is egy olyan dolog, amivel nem akarnak szembe nézni. Pedig kell. Napjainkban soha nem látott számot értek el a betörések. Ennek oka lehet a gazdasági válság, a magas számú munkanélküliség vagy csupán a könnyebb kereseti lehetőség. A lebukás ugyanis nagyon kis arányban fordul elő. A betörők profik, nem hagynak nyomot, a kamerák elől eltakarják az arcukat és az ellopott dolgokat külföldön értékesítik.

A betörőket az emberek engedik be az otthonukba. Nem tudnak ugyan róla és nem is tudatosan teszik, de hozzá járulnak a lopáshoz. Mégpedig a nemtörődömséggel. Nem figyelnek oda arra, hogy egy zárcserére lenne szükségük, hogy a meglévő nem elég biztonságos. Egy zár soha nem került túl nagy összegbe. Természetesen egy háztartás számára sem hiányzik plusz kiadás. A hevederzárak ma már a legjobban működő és legjobb védelmet nyújtó zárak közé tartoznak. Áruk nem túl magas ahhoz a védelemhez képest, amit szolgáltatnak.

A legbiztonságosabb minden esetben az lenne, ha az ajtót cserélnék le. Ennek összege azonban igen magas tud lenni védelmi szinttől és a zár típustól függően. Ezért azoknak az ügyfeleknek, akik felkeresnek minket zártcserével kapcsolatban, a hevederzárat szoktuk javasolni. Olyan védelmi funkciókkal van ellátva, mely szinte lehetetlenné teszi a betörést. Nem azt mondjuk, hogy lehetetlen áthatolni rajta, csupán azt, hogy nehéz. A betörő legfőbb ellenfele az idő. Ha túl sok időt tölt el egy zár nyitásával, akkor fenn áll a kockázat, hogy észre veszik. Ebben a pillanatban romba is dőlt a terve. Éppen ezért nem engedik meg maguknak ezt a kockázatot és inkább a rosszabb minőségű, gyorsabban kinyitható zárakra hajtanak.

Figyeljen ezekre a dolgokra oda. Nem mindegy ugyanis, hogy az anyagi kár mellett milyen lelki kár éri az embert. Mérlegeljen mennyit érnek a dolgai.